Přejít na obsah

Naposledy vložené příspěvky

Obecný pokec o hrách, hraní či herních projektech : Videonovinky ze světa deskových her : Hrad Hier

dufus,  [11:06:10 | 26. Kvě 2019]

Ostatní pokec : Ostatní zcela neherní témata : Co vas pobavilo

kalifka,  [16:32:12 | 25. Kvě 2019]

Black Orchestra : Úpravy komponent : Tokeny nacistů

Hoho,  [13:59:00 | 25. Kvě 2019]

Ostatní pokec : Ostatní zcela neherní témata : Kickstarter - převzít poškozené nebo nepřevzít

Pilgrimage,  [11:20:02 | 25. Kvě 2019]

Obecný pokec o hrách, hraní či herních projektech : Kickstarter projekty : Space Race: The Board Game (Kickstarter)

waczko,  [18:40:50 | 24. Kvě 2019]

Wildlands : Dojmy : Doj mi

Havelock,  [1:46:06 | 24. Kvě 2019]

Velké herní události : Skrotená Hora 2019 : Skrotena Hora 8 - Jar 2019 - 23.-26.5.2019

Lolo,  [15:01:52 | 23. Kvě 2019]

Obecný pokec o hrách, hraní či herních projektech : Herní guláš : Vaše poslední úlovky (deskové hry)

acedrac,  [6:19:11 | 23. Kvě 2019]

Obecný pokec o hrách, hraní či herních projektech : Videonovinky ze světa deskových her : Deskoherní inkvizice - podcast

marektomas98,  [5:30:57 | 23. Kvě 2019]

War of the Ring (second edition) : Úpravy komponent : Väčšia mapa pre epické hranie - "kickstarter"

pecovarhy,  [14:49:52 | 22. Kvě 2019]

Obecný pokec o hrách, hraní či herních projektech : Kickstarter projekty : Siege Storm

Para99,  [17:51:32 | 21. Kvě 2019]

Blood Bowl (2016 edition) : Novinky : Chaos League - 6. ročník

brtstvo,  [9:29:47 | 21. Kvě 2019]

Ostatní pokec : Hudba : Black metal

sydo,  [13:40:41 | 18. Kvě 2019]

DreadBall – The Futuristic Sports Game : Kompost : Prodej teamu

falco,  [17:50:06 | 17. Kvě 2019]

Recepty



  • Nemůžete odpovídat na toto téma
37 odpovědí

#21
Amis

Tak z vise už se diakritikou nevykroutíš :P :D

#22
Grom

Na poslední horce, byly tři varianty, ale tuším, že se v základu asi až tolik nelišily.
Že se tvářím furt nasraně?...No a mě se to tak líbí...Udělal bych to stejně...

#23
Vixton

Vixton

a) Odebrat odznáček grammar nazi.
b) Recept: (má paměť je zlá, ale takhle nějak to bylo)

cizrna
cibule
mrkev
petržel
tempeh
sušené houby
vývar nebo kostka bujónu
koření (nějaký gulášový mix, paprika, majoránka, sůl, pepř, ...)

Poměry si nepamatuju, ale hrubý odhad je ten, že na 400g pytlík cizrny budou třeba tak 3 cibule, 3 větší mrkve, 2 petržele, hrnek sušených hub a balíček tempehu.

Cizrnu necháme namočenou aspoň 12 hodin, pak uvaříme do měkka, doma v papiňáku mi to trvá tak 45 minut až hodinu. Sušené houby si namočíme do horké vody.
Osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme zeleninu, pokud se chytá, tak trochu podlejeme a necháme dusit dokud mrkev nepustí barvivo (tak 15 - 20 minut). Potom zasypeme kořením, chvilku necháme rozvonět a pak tam hodíme cizrnu a zalejeme vývarem (z kostky). Přivedeme k varu, hodíme tam vymačkané sušené houby a část vody, ve které se máčely, dolejeme na požadovaný objem. Necháme vařit do změknutí všech surovin, především hub, a dochutíme dle libosti.
Maličkosti dělají dokonalost a dokonalost není žádná maličkost.

#24
Erezka

Erezka

Sháním nějaký receptík na pohanku s ovocem - klidně si něco vymyslím, ale nemáte někdo něco prověřeného?

#25
Ella

pohanka je vždycky hnusná a to spasu kdejaké zrní

#26
ozzy

Zkus pohanku jako ryzovy nakyp, jako ovoce pouzij kompotovany svestky a do zakladu muzes prihodit tvaroh. Dobrej je i pohankovy kolac s jablky a skorici, nicmene tam se doporucuje pohankova mouka, jsou ale recepty na kolac i z lamanky. Jinak u pohanky je dulezity mliko, ve kterem ji povaris, je lepsi plnotucny, aby se vic lepila. Ola si dela z pohanky sladkku kasi s medem a tmavym muscovadem, ja pridavam skorici.
"Proč Já?!"
-ozzy-

#27
Anderson

Anderson
Pohanka je náhodou prima surovina. Na sladko jsem jí nezkoušel, ale dělám z ní přílohu k masu nebo rybě - osmahnu cibulku, česnek, hodím na to trochu rajčátek, lehce bazalky a smíchám to s uvařenou pohankou.

#28
Erezka

Erezka

Díky za rady, Siaron bude mít určitě ze soboní snídaně radost :-D

#29
Anderson

Anderson
Určitě si nemůže stěžovat. ;)

#30
Lomikar

hele ozzy hoď sem recept na nejlepší pho, co jsem kdy jedl teď u tebe o víkendu. Můj lokální Nguyen by z toho poplakal hanbou (a to ho mám moc rád)
Vepř, leč přítel.

#31
ozzy

Pho Bo: jakože asi takhle, nejdřív musíš vychytat vietnamskej krám, kde koupíš suroviny, hlavně bylinky a koření. Já chodim k muzeu do vietnamský večerky, je tam, co je vzp, když projdeš přes tu závoru tak na rohu vlevo. Tam maj jednak bylinky, co si vozí ze sapy a hlavně tam mají koření v kostkách, takže to člověk nemusí sám míchat (musíš paní říct, že chceš kostky na pho). Mimochodem tyhle kostky používaj i v té pho vývařovně na jiřáku. a můžeš vařit. Základ je vývar, já používám na 2.5 litru 4 morkový kostky a cca kilo předního hovězího (klidně i klišky), hodíš to do hrnce a vaříš cca 6 hodin (pomalinku na minimum nechat pobublávat). po cca 2 hodinách vyndáš maso, když je dost měkký a nakrájíš ho na plátky (přiznávám, že teď o víkendu jsem tam maso nechal celou dobu, takže už se rozsýpalo a na plátky krájet nešlo). A hodíš tam kostky a necháš dotáhnout ty morkový kostky. 1 kostka je na půl litru. pak si připravíš bylinky a červenou cibuli, nakrájíš na kousky množství dle chuti, dáš s masem do talíře, připravíš si rýžový nudle, uvaříš je (já je hodim v sítku do toho vařícího vývaru na cca 1 minutu a pak do talíře), všechno zaleješ vývarem a šup. je to jednoduchý, žádná práce, bylinky používám koriandr, mexickou bazalku, perilu a občas i něco, co nevim jak se jmenuje, ale prodávaj to na sapě a je to zelený. přidáš chilli, můžeš i klíčky.
"Proč Já?!"
-ozzy-

#32
Lomikar

jupí, hned o víkendu na to skočim a budu mít celej hrnec jenom pro sebe hňa hňa hňa
Vepř, leč přítel.

#33
Micc

Jinak pro úplné lenochy mají v té prodejně co o ní Ozzy mluvil kromě koření v kostkách i regulérní pho bujon, takže stačí jen zalít vodou a pak už jen přidat nudle a bylinky.  Je to taková nouzovka-rychlovka, ale dá se. Samozřejmě je lepší si vývar dělat (akdyž už tak hodně a pak třeba i zamrazit).

#34
ozzy

Micc: tak o tom jsem asi mluvil, nicméně já to dávám do vývaru, ta kostka mi přijde víceméně jen jako sůl a koření, silným vývarem nic nezkazíš. Vidim že nejsem jedinej, kdo tenhle krámek zná, to je super, jen houšť!
"Proč Já?!"
-ozzy-

#35
Micc

Jj. :)  Mimochodem, konzumujete pak pho rovnou po uvaření? Moje rodina totiž dává přednost "light" variantě a tak po uvaření necháváme vývar zchladnout, pak z vrchu sebereme tlustou vrstvu tuku a jí ho až poté.

#36
Anderson

Anderson
Tohle dělám u všech polévek (kromě hráškové :)) a občas i ostatních jídel, pokud je předpoklad, že se do nich větší množství tuku z masa uvolní.

#37
ozzy

Light nedelame, ono toho tuku tam zase tolik neni a doda tomu chut a silu. Ale vim, ze to lidi delaji.
"Proč Já?!"
-ozzy-

#38
Erezka

Erezka

Když tu vidím místní kuchaře, tak se stydím ... asi na sobě budu muset zapracovat. Pho bych mohla zkusit.





1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních uživatelů