Přejít na obsah

Star Wars: Rebelie

Star Wars: Rebelie

45 6 92.8
Epická bitva mezi rebely a impériem 140 příspěvky · 6 témata · 1 články · 0 soubory · 0 obrázky · 0 odkazy

NovinkyNovinky a spekulace Odpovědět

Luke,  [20:02:40 | 6. Kvě 2017]
A mne se to zas libi dost. Rebellion mi hodne sedl a Rogue One se mi libilo mnohem vic nez e7, takze jeji hrdiny si do hry pridam rad. A interdikcni kriznik? Yes please...

Citron,  [18:12:40 | 5. Kvě 2017]
Stárneš.. každého to jednou potká

Havelock,  [17:51:30 | 5. Kvě 2017]
Co se to se mnou deje? Nejak me to nechava chladnym.

Mizy,  [16:51:20 | 5. Kvě 2017]
https://www.fantasyf...-of-the-empire/

Ajaj. Slyším jak moje peněženka pláče.

DojmyPrvní dojmy Odpovědět

Marvin,  [6:52:45 | 22. Zář 2016]
Hra ke vyrovnaná a zatím jsme jen jednou měli jasné vítězství. Většinou se rozhoduje v posledním tahu/tazích a oněm strany mají šanci vyhrát.

Znalost hry je velká výhoda, to je pravda ... ale vyrovnal too povrchní znalost, podle mne už nerozhoduje, zda jsi hrál 2x anebo 10x. Navíc jsou to často logické věci. Třeba opakované použití Hvězdy smrti vede k poklesu morálky Impéria. Je to logické a každý by měl vraždami miliard bytostí šetřit :)

Hrajeme 3 až 4 hodiny. Je třeba omezit konzultace a hrát trochu nezávisle (v rámci týmů).

assad,  [6:22:04 | 22. Zář 2016]
Je fakt, že se nám to ve čtyřech trošku táhlo.

K tvým obavám: variabilitu hry primárně dělají karty misí, co chodí oběma hráčům do ruky a stím spojené reakce na tahy spoluhráče. Např ten výslechový droid je myslím v balíčku Impéria jenom jedenkrát a bylo to snad poprvé  z mých asi 7-mi odehraných her, kdy přišel, resp byl úspěšně použitý

Prsťák,  [23:03:28 | 21. Zář 2016]
My jsme hráli ve 4 a hra má fakt moooc pěkné možnosti a tématicky je to až neskutečné, ale hrál jsem za rebelii a nevím, jestli jsem hru nepobral nebo nám chodili špatné mise, ale přišlo mi to jako mission impossible za tu rebelii, ve 4. kole jsme prohráli a to jsme splnili jen jednu misi. Moc rád si to zahraji znovu, abych vykoumal jak za ty rebely hrát.

Ke hře mám, ale výtek / poznámku. Měl jsem pocit, že ve 4 se to děsně táhne. Hlavně plánovaní a rozhodování. Jako chápu neznali jsme karty, ale i tak mám pocit, že to dlouho trvalo. Nevím jestli je to hráči, ale v téhle skupince většinou hrajeme děsně rychle. Tak nevím.

Hra je drsná k začátečníkům, pokud někdo zná hru a párkrát ji hrál, tak si začátečník ani neškrtne.

Přemýšlím, o variabilitě hry. Jestli to nebude probíhat vždy stejně. Rebelové budou riskovat, impérium někoho zajme pak ho vyslechne robotem, rebel nahlásí 3 planety v lepším případě ani jednu impérium nebude mít prozkoumanou. Impérium se vrhne na planety a rebel se zoufale snaze bude snažit přesunout základnu.

snad se pletu...

KompostVady v české verzi Odpovědět

Froggy,  [22:55:15 | 31. Srp 2016]

Zobrazit příspěvekTwix, na 31 srpen 2016 - 10:28 , napsal/a:

Mohl by nekdo udelat prelepku na tu spatne prelozenou kartu ?

Všechno jsem hodil sem.
http://www.zatrolene...ho-vydani-6438/

Twix,  [22:28:32 | 31. Srp 2016]
Mohl by nekdo udelat prelepku na tu spatne prelozenou kartu ?

Thrawn,  [19:23:09 | 31. Srp 2016]
tak jsem si také pořídil českou verzi Star Wars Rebellion. Dneska jsem ji rozbalil a u mě je vše OK
pokud tam je nějaký posun tak minimální. na pohled, bez přeměřování posuvkou :D  vypadá vše souměrně

Úpravy komponentBarveni miniatur Odpovědět

Floki,  [14:33:37 | 29. Srp 2016]
Twix: Napodobne, rekl jsem si ze si to vymazlim a odflakl jsem to jak prase

Twix,  [13:18:57 | 29. Srp 2016]
chapu.. ted barvim MOM 2.ed a taky to neni zatim nic co bych ukazal.. :D

Shivaja,  [10:00:50 | 29. Srp 2016]
No vzhledem k tomu jakej sem hlemizd tak zatim nejni co ukazovat ale az bude urcite se pochlubim

Twix,  [14:36:26 | 21. Srp 2016]
vyborne... a kde je foto?

Shivaja,  [13:56:51 | 21. Srp 2016]
Tak jsem nevydrzel a zacal jsem barvit miniatury k tydle hre ty si o to proste rikaj zacal jsem death starama a superstar destroyerama a plan je pokracovat k mensim a mensim az k nejmensim pidi vojackum :)

PravidlaChybný překlad karty "Contingency Plan" Odpovědět

Marvin,  [22:33:19 | 12. Srp 2016]
Zkontroloval jsme následující karty a jsou OK:
  • Plán útoku
  • Podpora Mon Calamari
  • Obchodní vyjednávání
  • Zadržený
  • Imperiální propaganda
U následujících karet je překlad sice v pořádku, ale trochu bych ho změnil, aby byl jasnější:

Zachycené vysílání:
Pokus v libovolné soustavě rebelů. Při úspěchu dobere hráč za rebely 8 karet z balíčku průzkumu. Předá ti všechny z těchto karet, které patří soustavám s imperiální jednotkou. Poté zbylé karty zamíchá zpět do balíčku. X Pokus v libovolné soustavě rebelů. Při úspěchu dobere hráč za rebely 8 karet z balíčku průzkumu. Předá ti všechny z těchto karet, které patří soustavám, které obsahují imperiální jednotku. Poté zbylé karty zamíchá zpět do balíčku.

Vložený obrázek

Navedení na falešnou stopu:
Vyhodnoť v libovolné soustavě, která obsahuje imperiální jednotku. Vezmi 4 náhodné karty průzkumu hráče za Impérium. Umísti tyto karty navrch a/nebo dospodu balíčku v libovolném pořadí, aniž bys je hráči za Impérium ukázal. X Vyhodnoť v libovolné soustavě, která obsahuje imperiální jednotku. Vezmi 4 náhodné karty průzkumu v držení hráče za Impérium. Umísti tyto karty navrch a/nebo dospodu balíčku v libovolném pořadí, aniž bys je hráči za Impérium ukázal.

Vložený obrázek

Froggy,  [21:53:52 | 12. Srp 2016]
Povedlo se mi najít originály zbytku karet, takže ještě pár drobností.

Karty pozemní taktiky

Nezastavitelný útok
Tvůj soupeř nemůže během tohoto kroku vesmírné bitvy zabránit poškození. ----> Tvůj soupeř nemůže během tohoto kroku pozemní bitvy zabránit poškození.

Plán útěku
Tvé jednotky mohou během tohoto kola boje ignorovat omezení transportu. ----> zřejmě kvůli nedostatku prostoru bylo vyhozeno slůvko ústup, ale pak není na první pohled úplně jasné o co jde, asi bych použil Tvé jednotky mohou během tohoto kola boje ustupovat bez omezení transportu.

Karta akce Impéria

Zaskočte je
Umísti tohoto velitele do libovolné soustavy. Poté přesuň imperiální jednotky ze sousední soustavy... ----> Umísti tohoto velitele do libovolné soustavy. Poté přesuň imperiální jednotky ze sousedních soustav...

Froggy,  [6:35:41 | 11. Srp 2016]
Soupis chyb jsem před pár dny házel na ZH, ale dám ho teda i sem. Přelepky se na ZH objeví v nejbližších dnech.

Zkontroloval jsem oboje pravidla i ty karty, ke kterým jsem našel podklady na bgg, soupis karet u kterých chybí kontrola je uvedený na konci. Pokud má někdo možnost porovnat nebo mi poskytnout ofocené originál karty k porovnání, budu rád.
Klasicky jsem měl občas problém se slovosledem nebo obraty, ale to se mi u BF her prostě stává a může to být jen můj problém :)

Chyby jsou většinou jen prkotiny (jednotné vs množné číslo), nejsou bohužel zahrnuty opravy z FAQ, ale ty byly všehovšudy jen tři a asi je BF neměl k dispozici při překladu.

Chyba v průvodci hrou
strana 6
KDO JSOU VELITELÉ
Číslo na každém veliteli uvádí bonusy... X má být: Čísla na každém veliteli uvádí bonusy...

Chyby v přehledu pravidel
strana 2
AKTIVACE SOUSTAV
1. Umístění velitele
Velitel, který nemá hodnotu taktiky. X má být: Velitel, který nemá hodnoty taktiky.

2. Přesun jednotek: Hráč může přesouvat své jednotky ze sousední soustavy do této soustavy X má být: Hráč může přesouvat své jednotky ze sousedních soustav do této soustavy... v pravidlech se to jinde už objevuje správně, takže snad nehrozí, že by to někomu kazilo hru.

strana 10
POČÁTEČNÍ MISE
Každá z frakcí má čtyři karty misí. X má být: Každá z frakcí má čtyři karty počátečních misí.

strana 10
POVĚST
Pokud hráč za rebely získá více než jednu pověst, žeton pověsti se posouvá stále jen o jedno pole naráz. X podle mě ne moc šťastná formulace, aspoň mě to zní jako by se i tak posunul jen o jedno pole, místo aby bylo řečeno, že se posouvá postupně po 1 políčku.

strana 13
ODHALENÍ ZÁKLADNY REBELŮ
Hráč za rebely má možnost odhalit svou základnu kdykoliv během jedné ze svých fází velení. X dle FAQ ji může odhalit jen na začátku jedné ze svých fází velení před použitím velitelů.

REJSTŘÍK
Moc jsem ho nezkoumal, ale všimnul jsem si, že v něm není například uvedený odkaz na odstavec Zvláštní operace na straně 14, v rejstříku uvedeno jen viz Boj, což je nesmysl. Celkově nechápu proč u věcí, kde je odkaz viz něco, není už uvedena stránka. V originálním rejstříku je i v takovém případě vždy odkaz na stránku.

----------------------------------------------------------------------------

Chyby na kartách

Karta projektu: Dozor nad projektem
Zvol 1 imperiální jednotku ve frontě výroby na poli 1 nebo 2 a umísti ji do této soustavy X místo umisti by mělo být vylož - deploy, někdo by se mohl domnívat, že může použít v systému kde je sabotáž, která brání vykládání jednotek.

Počáteční karta mise Rebelů: Sabotáž
Pokus v libovolné soustavě. X není použit text z FAQ: Pokus v libovolné obydlené soustavě.

Karta mise Rebelů: Záložní plán
Tohoto velitele pověř počáteční misí z karet ve své ruce. Pověřit můžeš i takového velitele, který se v tomto kole již o misi pokoušel nebo v tomto kole vyhodnocoval. ---> správně má být Tohoto velitele pověř počáteční misí z karet ve své ruce. Může to být i mise o kterou ses již v tomto kole pokoušel nebo ji v tomto kole vyhodnocoval.

Karta akce Rebelů: Nezávislá operace
chybí doplnění z FAQ, že hráč za Impérium nesmí své pozemní jednotky přesunout do soustavy obsahující jednotky Rebelů.

Pak už jen jedna drobnější

Počáteční karta mise Impéria: Výzkum a vývoj
Vyhodnoť libovolnou soustavu... X má být: Vyhodnoť v libovolné soustavě...

Nezkontrolované karty

Všechny karty taktik

Karty akcí:
Zahajte evakuaci
Jsme v zoufalé situaci
Nezávislá operace
Podpora lidu
Nebezpečnější než si uvědomujete
Skvělý správce
Je to tvůj osud
Plně funkční
Zaskočte je
Připraven k akci

Karty misí:
Plán útoku
Navedeni na falešnou stopu
Podpora Mon Calamari
Obchodní vyjednávání
Zadržený
Imperiální propaganda
Zachycené vysílání

Twix,  [23:47:37 | 10. Srp 2016]
asi jo no...

Strictly speaking, the Contingency Plan isn't a mission that you either "attempt" or "resolve" anyway - when you assign a leader to it, it basically is just acting as a proxy for another mission (even one you've already done).

https://boardgamegee...d-clarification

Nastesti si tohle lze pamatovat a nebo si udelat tahak pro pripadneho noveho hrace....

Marvin,  [22:22:06 | 10. Srp 2016]
Asi největší chybu/nejasnost jsem objevil u překladu karty "Záložní plán"
Má to být: "Tohoto velitele (rozuměj velitele přiděleného na tuto misi) pověř počáteční misí, kterou máš v ruce (jedná se o ty 4 mise se šipkou, které se po zahrání vrací do ruky). Může to být i mise, která už byla úspěšně či neúspěšně vyhodnocena v tomto kole."

Na překladu od BF odkazuje ta druhá část chybně ne velitele.

Vložený obrázek  Vložený obrázek